Nieuwsbericht Informatiebijeenkomst archeologie de Plantage

Gepubliceerd op: 01 juni 2013 00:00

Na het besluit van de gemeenteraad van 4 februari 2013 over het Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp Plantage is gestart met de voorbereiding en uitvoering van het archeologisch onderzoek.

Voordat er gebouwd kan worden op de Plantage wordt er eerst archeologisch onderzoek gedaan. Intussen zijn er sleuven gegraven en is er gezocht naar waardevolle voorwerpen en sporen uit eerdere tijden. Wij kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar de resultaten tot nu toe.

Daarom organiseert de gemeente op 11 juni 2013 een informatiebijeenkomst om u te laten zien wat het onderzoek in de eerste maand van de uitvoering heeft opgeleverd en wat we verder nog kunnen verwachten. Op deze avond zullen medewerkers van de Universiteit van Amsterdam, de organisatie die de opgraving verricht, een korte uitleg aan u geven over het onderzoek en een kleine selectie van de tot nu toe gevonden voorwerpen tonen.

Waar?
De bijeenkomst wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis, Willem-Alexanderlaan 1. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar, het programma begint om 20.00 uur.