Nieuwsbericht Informatiebijeenkomst over Boterhuispolder

Gepubliceerd op: 15 mei 2012 00:00

Op dinsdag 22 mei 2012 organiseren de gemeenten Leiderdorp en Teylingen van 20.00 tot 22.00 uur een informatiebijeenkomst over de Boterhuispolder. Doel van de avond is belanghebbenden en belangstellenden te informeren over de wandel- en fietspaden die beide gemeenten in de polder gaan aanleggen. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan 1 in Leiderdorp, ingang zalencentrum aan de Simon Smitweg.

Leiderdorp en Teylingen willen de Boterhuispolder, die op beider grondgebied ligt, in de toekomst groen en open houden. Maar ook toegankelijker maken voor de recreant, zodat deze kan genieten van het bijzondere landschap. Voet- en fietspaden, een kanoroute, visvijver, picknickplekken en informatieborden moeten daarvoor gaan zorgen. Al deze recreatieve voorzieningen zijn uitgewerkt in een zogeheten definitief ontwerp. Tijdens de informatiebijeenkomst krijgt u een toelichting op het ontwerp en informatie over de uitvoering.

Leidsche Ommelanden

Het project Boterhuispolder maakt deel uit van het gebiedsprogramma Leidsche Ommelanden. Zes gemeenten (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Katwijk, Kaag en Braassem en Teylingen), het Hoogheemraadschap van Rijnland en de federatie van agrarische- en natuurverenigingen De Groene Klaver werken samen aan dit gebiedsprogramma. Doel van de samenwerking is het behouden en toegankelijk maken van het platteland en de kustzone.

Tentoonstelling

Onder het motto Samen voor groen in de Leidsche Ommelanden is in het Informatiecentrum A4, Bospolder 11 in Leiderdorp een tentoonstelling ingericht. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het informatiecentrum: dinsdag-woensdag-donderdag van 13.00-16.30 uur; eerste zaterdag van de maand van 12.00-16.00 uur. Buiten deze openingstijden zijn groepen, op afspraak, ook welkom. Telefoon 071-5424054.