Nieuwsbericht Informatiebijeenkomst over Oude Spoorbaan op 27 augustus

Gepubliceerd op: 19 augustus 2015 09:15

De gemeenten Leiden en Leiderdorp organiseren op donderdag 27 augustus 2015 een informatiebijeenkomst over het tracédeel Oude Spoorbaan van Leidse Ring Noord. Tijdens deze informatieavond presenteren de gemeenten de maatregelen die ze op en om de weg willen nemen om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Leiderdorp, Willem-Alexanderlaan 1, en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Leidse Ring Noord
Met het project Leidse Ring Noord werken Leiden en Leiderdorp aan een betere doorstroming van doorgaand verkeer op de Plesmanlaan, Schipholweg, Willem de Zwijgerlaan en de Oude Spoorbaan. Deze wegen vormen samen met de N446, A4, A44 en de nog aan te leggen Rijnlandroute de Leidse Ring. De ringstructuur moet doorgaand verkeer om het stadscentrum van Leiden en de dorpskern van Leiderdorp leiden, zodat daar meer ruimte ontstaat voor bestemmingsverkeer, openbaar vervoer, fietsers en voetgangers. Langs de Leidse Ring Noord worden extra maatregelen genomen om tot een goede inpassing te komen. Het project bestaat uit drie tracédelen: Plesmanlaan (inclusief de bocht naar de Schipholwegtunnel), Willem de Zwijgerlaan (inclusief de Schipholweg) en Oude Spoorbaan.

Informatiebijeenkomsten
Over de maatregelen op de andere tracédelen worden eveneens informatieavonden georganiseerd. De informatieavonden starten om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en duren tot 21.00 uur:

  • Tracédeel Plesmanlaan: maandag 31 augustus 2015 in Hampshire Hotel Fitland Leiden 'Level', Bargelaan 180, Leiden.
  • Tracédeel Willem de Zwijgerlaan: woensdag 2 september 2015 in Partycentrum De Zijl, Paramaribostraat 66, Leiden.

Alle informatie over de Leidse Ring Noord vindt u op de website: www.leiden.nl/leidsering.