Nieuwsbericht Inloopbijeenkomst op maandag 16 januari over nieuwe bushaltes R-net

Gepubliceerd op: 04 januari 2017 09:15

De busverbinding tussen Leiden en Leiderdorp gaat deel uitmaken van R-net. De nieuwe lijn gaat vanaf december 2017 rijden van Leiden Centraal via Engelendaal en Persant Snoepweg naar het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp. Ze vervangt Q-liner 366 tussen Leiden Centraal en Leiderdorp.

Met de introductie van R-net op deze route willen de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Leiden en Leiderdorp het openbaar vervoer een kwaliteitsimpuls geven. Er komen nieuwe comfortabele haltes met digitale reizigersinformatie en overdekte voorzieningen om fietsen te parkeren. De locaties van de haltes komen grotendeels overeen met de huidige Q-liner haltes.
Ook worden maatregelen genomen voor een betere doorstroming. De bus krijgt waar mogelijk voorrang en wordt zo een aantrekkelijke lijn voor reizigers. De doorstromingsmaatregelen zijn deels al uitgevoerd (zoals op Engelendaal) of worden binnen projecten zoals Leidse Ring Noord uitgevoerd.

Inloopbijeenkomst
Op maandag 16 januari 2017 (in de krant van 04-01 staat per abuis dinsdagavond) organiseren we een inloopbijeenkomst over R-net in het gemeentehuis, Willem-Alexanderlaan 1 in Leiderdorp. Tussen 18.30 en 20.00 uur kunt u bekijken hoe de R-net haltes eruit gaan zien en waar ze precies komen. Er zijn medewerkers van de gemeente en provincie aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Voor de inloopbijeenkomst hoeft u zich niet aan te melden. U kunt tot de eindtijd gewoon binnenlopen.