Nieuwsbericht Inloopbijeenkomst over werkzaamheden N446

Gepubliceerd op: 11 juli 2012 00:00

De provincie Zuid-Holland organiseert op 17 juli 2012 een inloopbijeenkomst over komende werkzaamheden aan de provinciale weg N446 bij Leiderdorp. De bijeenkomst over deze veelgebruikte weg richting de A4 vindt plaats in het Leiderdorpse gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan 1. Er is geen vast programma; tussen 18.30 uur en 21.00 kunt u gewoon binnenlopen. Tijdens de bijeenkomst kunt u tekeningen van de plannen inzien. Ook zijn medewerkers van de provincie aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Over de werkzaamheden
De werkzaamheden aan de N446 duren van 16 augustus tot 1 december 2012. De provincie gaat aan de slag vanaf de rotonde bij de Leiderdorpse wijk Leyhof tot aan de rotonde nabij pannenkoekenboerderij De Hooiberg.

Tijdens de werkzaamheden verbreedt de provincie de hoofdrijbaan en legt ze nieuw asfalt aan. Om de weg veiliger te maken en de doorstroming te verbeteren, worden de aansluitingen op de parallelweg (de Hofdijklaan) aangepast. Vijf stopplaatsen langs N446 komen te vervallen; twee daarvan richt de provincie in als vluchthavens. Ook komt er een nieuwe bypass richting de rotonde bij het pannenkoekenhuis. Tot slot brengt de provincie nieuwe belijning en verkeersborden aan.

Verkeershinder
De N446 fungeert als noordoostelijke randweg om Leiderdorp. Veel verkeer vanuit Leiden maakt van de weg gebruik om op de A4 te komen. De provincie voert de werkzaamheden daarom zo uit dat weggebruikers zo min mogelijk hinder ondervinden: tijdens de werkzaamheden is telkens of de parallelweg of de N446 zelf berijdbaar. Omleidingen zijn naar verwachting niet nodig; wel moeten weggebruikers rekening houden met enige hinder.

Meer informatie
Meer informatie de laatste stand van zaken over de werkzaamheden aan de N446 vindt u op www.zuid-holland.nl/n446. Vragen en opmerkingen kunt u versturen via het reactieformulier op deze website.