Nieuwsbericht Inrichting buitenruimte Groene Hart Centrum klaar

Gepubliceerd op: 05 januari 2022 12:00

Begin januari 2021 startten de werkzaamheden aan de buitenruimte van het toekomstige Groene Hart Centrum aan de Bospolder. Deze zijn nu klaar. De buitenruimte is opnieuw ingericht.

Het Groene Hart Centrum is de nieuwe bestemming van het voormalige HSL/A4 informatiecentrum van Rijkswaterstaat. Het gebouw en de buitenruimte worden een recreatief en educatief centrum met horeca. Daarnaast komt er ook een fietspad en een fietstunnel langs de N446. Het project wordt voor een groot deel betaald met subsidies van de Oude Rijnzone (€1.272.011), Holland Rijnland (€455.250) en de Provincie Zuid-Holland (€125.000).

Aannemer Gebr. Van der Poel heeft in de afgelopen weken hard gewerkt om de laatste werkzaamheden in de buitenruimte uit te voeren en het werk op tijd af te hebben. Ook het nieuwe fietspad langs het gebouw en de fietstunnel van de N446 bij de Doesmolenbrug zijn klaar. Fietsers kunnen nu vanuit de Munnikkenpolder/Leiderdorp veilig en makkelijk naar Hoogmade en Woubrugge fietsen.

In het gebied is gras ingezaaid en zijn bollen, planten en bomen geplant. Om deze te beschermen, is het buitenterrein nog niet helemaal open. U kunt nog niet naar de speel-en-doeweide, het amfitheater, de boomgaard en het struinpad langs de Does ter hoogte van het gebouw tot aan de tunnel bij de Doesmolenbrug. Wandelaars kunnen tijdelijk over het nieuwe fietspad wandelen. Volg daarvoor de gele borden. Als u met de auto naar het gebied komt, kunt u de parkeerplaatsen langs de Bospolder en op het terrein gebruiken. Vrachtwagens mogen hier niet komen, daarom zijn er bij het parkeerterrein betonblokken geplaatst.

Door het slechte weer is het de aannemer niet gelukt om de bovenste asfaltlaag te plaatsen bij de ingang, en de aansluiting naar het nieuwe fietspad is nog niet af. Ook konden nog geen definitieve lijnen worden gemaakt op het fietspad. Dit gebeurt in het voorjaar van 2022. Dan worden ook de borden met informatie en de routes geplaatst, en er komt een insectenhotel.

De officiële opening van het gebied is mede vanwege de coronamaatregelen voorlopig uitgesteld. Meer informatie daarover volgt naar verwachting in maart 2022. Kijk op www.leiderdorp.nl/groenehartcentrum voor foto's van de inrichting van de buitenruimte, actuele informatie en achtergrondinformatie over het project.

20220105 Foto buitenruimte GHC 1

20220105 Foto buitenruimte GHC 2