Nieuwsbericht Kanaalweg Leiden vanaf 2 mei afgesloten. Aanleg spooronderdoorgang van start

Gepubliceerd op: 28 april 2016 08:00

Op de Kanaalweg ter hoogte van het spoor Leiden-Utrecht wordt op 2 mei a.s. gestart met de aanleg van een spooronderdoorgang. In verband met deze bouwwerkzaamheden is de Kanaalweg tussen de Lorentzkade en het Lammenschansplein tot en met 31 augustus 2017 geheel afgesloten voor doorgaand verkeer. Gedurende deze periode wordt het autoverkeer omgeleid door middel van borden. Hetzelfde geldt voor voetgangers en fietsers.

Voetgangers en fietsers kunnen wel gebruik maken van de brug over het Rijn- en Schiekanaal ter hoogte van het spoor Leiden-Utrecht. Aanliggende woningen en bedrijven van de Kanaalweg zijn tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar. Als gevolg van de afsluiting zal de verkeersdrukte op de omliggende wegen toenemen. Daarom worden er gedurende spitstijden onder andere op de Sitterlaan en Lammenschansweg tijdelijke verkeersmaatregelen ingezet.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit project, de planning van de bouwwerkzaamheden, verkeersmaatregelen en omleidingen, kijk op: www.leiden.nl/kanaalweg-zuid.