Nieuwsbericht Kapwerkzaamheden voor bushaltes R-net

Gepubliceerd op: 05 mei 2017 11:45

Om plaats te maken voor nieuwe R-net bushaltes kapt aannemer Pius Floris op maandag 8 mei een aantal bomen. Bij de bushalte Engelendaal/Rietschans richting Leiden worden 2 bomen gekapt en op de Persant Snoepweg bij het Alrijne ziekenhuis 11 bomen. De werkzaamheden worden uitgevoerd op het fietspad of in de berm. Fietsers kunnen langs het werkvak via het trottoir lopen. Na aanleg van de bushaltes voor R-net komen er nieuwe bomen terug.

R-net
Vanaf december 2017 gaat tussen Leiden Centraal en het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp een nieuwe R-net buslijn rijden. R-net is het keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. De bus vervangt de huidige Q-liner 366. Arriva verzorgt de snelle busverbinding tussen Leiden en Leiderdorp.

Bushaltes
Er komen nieuwe comfortabele bushaltes met digitale reizigersinformatie en overdekte voorzieningen om fietsen te parkeren. De haltelocaties van R-net komen grotendeels overeen met die van de huidige Q-liner. De nieuwe bushaltes worden in juli/augustus aangelegd.

Vragen
Heeft u vragen over de kapwerkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de heer J.P. Jongeneel , telefoon (071) 516 59 06.
Meer informatieĀ over R-net in Leiderdorp opĀ www.leiderdorp.nl/r-net.