Nieuwsbericht Kikkers en egels wijzen de weg

Gepubliceerd op: 15 september 2010 00:00

Kikker- en egelpad De herfst is in aantocht en dat betekent dat overal weer paddenstoelen zijn te ontdekken. Ze zijn er in allerlei vormen en kleuren. Ga op ontdekkingstocht met kikker- en egelfiguren in park De Houtkamp en kijk of er alweer koraalzwammen, vuurzwammetjes of kluifzwammen zijn. Met een beetje geluk zijn er ook vreetsporen van muizen en vogels te vinden en tref je in bomen en struiken vreemde groeisels aan van bepaalde insecten zoals gallen.

 Het kikker- en egelpad is zondag 19 september, tussen 15.00 en 17.00 uur, in de Leiderdorpse heemtuin te lopen. Op je pad kom je in totaal 30 kikker- en egelfiguren tegen die zijn uitgezet door  het MEC (Milieu Educatief Centrum) en die wijzen op de bijzonderheden van dit seizoen.

 Naast paddenstoelen zijn er natuurlijk ook talloze zaden en vruchten te vinden. Raad eens hoeveel zaden er in een bes zitten en maak er eens één open of probeer uit te zoeken hoe de zaden verspreid worden: door de wind, door vogels, via water… of schiet de plant zelf zijn zaden weg? En weet jij wat mierenbroodjes zijn? Ontdek het in de heemtuin.

 Slootdiertjes vangen
Het is dit jaar voor de laatste keer mogelijk om zelf slootdiertjes te vangen! Ga in de heemtuin op zoek naar iemand die klaar staat met schepnetten, bakjes, loepen en zoekkaarten. Kijk ook eens op onze website: www.natuureducatie.nl. Je kunt ons ook mailen: mec@natuureducatie.nl.

 

Tot ziens in De Houtkamp!