Nieuwsbericht Kikkers en egels wijzen de weg in heemtuin

Gepubliceerd op: 16 juni 2010 00:00

Het Kikker- en Egelpad is te bewandelen in de heemtuin op zondag 20 juni, tussen 15.00 en 17.00 uur. Het pad wordt uitgezet door het Milieu Educatief Centrum (MEC).

kikker- en egelpadOngeveer 30 kikker- en egelfiguren laten zien wat er allemaal  is te ontdekken in dit seizoen zoals reusachtige slakken, ‘magische' bladeren, prachtig gekleurde kevers en aparte geurtjes van sommige planten. En wist je dat er gras bestaat dat naar karamel smaakt?  Of dat de ‘duvel' zijn sporen heeft achtergelaten in het riet en dat er vleesetende planten groeien in de heemtuin? Kortom, er valt altijd wel iets te beleven waarbij je al je zintuigen goed kunt gebruiken.

De volgorde van het kikker-en-egelpad maakt niet uit en het kan zo snel of langzaam worden gelopen als jezelf wil.
En dan zijn er nog die verrassende, soms mysterieuze of veelzeggende beelden die de heemtuin bevolken. Het zijn aparte objecten, te vinden op onverwachte plekjes. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar de Godin van het Water of naar Charon de veerman van het dodenrijk en bezoek de ‘magische poel'.

Wat ook mogelijk is; ga zelf in de heemtuin vreemde en grappige slootdiertjes vangen! Het water van de heemtuin is van een bijzondere kwaliteit. Dat zie je aan de beestjes die er leven. Ga op zoek naar iemand die klaar staat met schepnetten, bakjes, loepen en zoekkaarten. Deelname is gratis.

Kijk ook op onze website: http://www.natuureducatie.nl/