Nieuwsbericht Kinderboerderij Leiderdorp verdient keurmerk ‘Prima voor elkaar’

Gepubliceerd op: 16 februari 2011 00:00

De kinderboerderij in Leiderdorp heeft het prima voor elkaar. Dat blijkt, want sinds 10 februari prijkt het keurmerk ‘Prima voor elkaar’ aan de buitenkant van de boerderij. Beheerder van de Leiderdorpse kinderboerderij, Bert van Eijck kreeg het keurmerk overhandigd door Paul van der Valk van de Stichting KinderBoerderijen Nederland (SKBN).

Het keurmerk verdien je wanneer wordt voldaan aan bepaalde wet- en regelgeving. Zo speelt hygiëne een belangrijke rol evenals de veiligheid voor het publiek en het welzijn van de dieren. Wie voldoet aan alle wettelijke- en kwaliteitsvoorschriften, wordt getoetst door SKBN en de Vakgroep Medewerkers Kinderboerderijen (VMK) die het keurmerk hebben ontwikkeld.  Dit is gedaan in overleg met het Ministerie voor Landbouw, de Voedsel en Waren Autoriteit, de Gezondheidsdienst voor Dieren, de universiteit Utrecht / faculteit diergeneeskunde, de Dierenbescherming en de agrarische hoge school (HAS) in Den Bosch.

In Nederland zijn naar schatting 500 kinderboerderijen en dierenweides. Jaarlijks worden er bijna 30 miljoen bezoeken afgelegd aan deze locaties (bron: website SKBN).

Foto: Bert van Eijck schroeft met hulp van stagiaire Amanda Bezem het keurmerk op de kinderboerderij. Paul van der Valk van SKBN (rechts) kijkt toe.