Nieuwsbericht Koningsdag thuis vieren

Gepubliceerd op: 24 april 2020 15:30

Koningsdag wordt dit jaar een beetje anders... Ook op deze dag moeten we ons houden aan de maatregelen en dat doen we natuurlijk niet voor niets. Ondanks alles proberen we er een gezellige dag van te maken. Wat kun je allemaal doen? Hier geven we wat tips!

 1. Versier je huis/straat/buurt
  Geen feest zonder versiering! Daarom roept de Oranjevereniging Leiderdorp in het Leiderdorps Weekblad iedereen op om de buurt gezellig te maken. Hang de vlag met oranje wimpel op, blaas oranje ballonnen op, span een oranje vlaggenlijntje en/of haal wat oranje versieringen van zolder. Ben je trots op het eindresultaat? Unity.NU komt graag langs om je creatie te bekijken en te filmen voor de Koningsdagreportage. Stuur een mail aan redactie@unity.nu of een SMS/WhatsAppberichtje naar 06 30051000.

 2. Speel/zing het Wilhelmus om 10.00 uur
  Traditiegetrouw starten we Koningsdag met een aubade, waarin we het Wilhelmus zingen. Een muziekinstrument spelen of zingen kan natuurlijk ook prima thuis! De bladmuziek vind je op deze website. Succes!

 3. Nog meer muziek maken/zingen
  De aubade bestaat natuurlijk uit meer dan alleen het Wilhelmus. In het programmaboekje vind je meer Nederlandse liedjes. Deze liedjes heeft de Oranjevereniging gepubliceerd in het Leiderdorps Weekblad. Smeer de keeltjes en zing uit volle borst!

 4. Online kleedjesmarkt
  In deze tijd hebben we meer tijd om onze kasten uit te ruimen. Maar met een kleedje op de kleedjesmarkt zitten om je spulletjes te verkopen moet dit jaar net iets anders! Op het internet vind je verschillende websites, waar je je spullen gratis kunt verkopen. Zo kun je toch nog wat verdienen op Koningsdag!

 5. Spelletjes doen
  Maak je eigen versie van de Koningsspelen! Haal de sjoelbak van zolder, span een touwtje met een paar plakken ontbijtkoek of verzin andere leuke spelletjes. Inspiratie nodig? Hier nog wat initiatieven:
  - Snoephappen (in een teiltje water)
  - Ezeltje prik
  - Spijkerpoepen
  - Blikgooien
  - Lepelrace
  - Stoelendans

 6. Muziek draaien
  Misschien ben je gewend om naar een festival te gaan tijdens Koningsdag. Op streamingssites als YouTube en Spotify vind je verschillende Koningsdagspeellijsten. Niet zo leuk als een echt festival, maar zo kun je toch een beetje de sfeer nabootsen.

 7. Toost op de Koning
  De Koninklijke bond van Oranjeverenigingen stelt voor om om 16.00 uur in heel Nederland tegelijkertijd de Nationale Toost uit te brengen, op de Koning en op de gezondheid van iedereen. Dat kan in huis, op de galerij, je balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit ... schenk in en hef het glas!

 8. Film je Koningsdagactiviteit
  Heel Nederland viert Koningsdag thuis. Sporters, muzikanten, bakkers... Wat doe jij met Koningsdag? Breng jouw activiteit in beeld en meld je aan op www.koningsdagthuis.nl met een link naar een video op YouTube of Instagram. Wil je jouw activiteit live delen? Wees er dan op tijd bij door je minimaal 24 uur van tevoren aan te melden.

Wij wensen iedereen een mooie Koningsdag.

Koningsdag