Nieuwsbericht Koningstraat gereed

Gepubliceerd op: 26 juni 2013 00:00

In september 2012 is gestart met groot onderhoud van de Koningstraat. Aanleiding was de noodzaak om het riool te vervangen. Ook het verbeteren van de toegang voor hulpdiensten, wegnemen van overlast door het vervangen van de perenbomen door esdoorns en het effectiever inrichten van de parkeerplaatsen maakten onderdeel uit van de werkzaamheden. Het ontwerp voor de herinrichting is in samenspraak met de bewoners tot stand gekomen. Het ontwerp en proces is te vinden op www.leiderdorp.nl/koningstraat.

koningstraat overzicht
foto: gemeente Leiderdorp
 

Bovenstaande foto is ter hoogte van de Dr. de Bruijnestraat genomen en geeft het resultaat van de werkzaamheden weer; een duurzaam veilig ingerichte straat. De inrichting geeft een overzichtelijk geheel met gestructureerde lijnen.

De oude bestrating is hergebruikt voor de rijbaan waardoor het klassieke karakter in de straat behouden blijft. Bij de parkeerhavens zijn nieuwe (zwarte) betonstraatstenen gebruikt om een duidelijk scheiding te creëren tussen parkeerhaven en rijbaan.

De boomsoort die is gekozen is de Acer freemanni ‘Armstrong’ (esdoorn). Deze boomsoort past goed  in smalle straten wegens de smalle kroonvorm en uiteindelijke grootte van ongeveer 9 tot 12 meter.  Verder verdraagt hij een standplaats in verharding en heeft een mooie herfstverkleuring

 koningstraat 2013
foto: gemeente Leiderdorp