Nieuwsbericht Koninklijke Onderscheiding

Gepubliceerd op: 11 april 2016 16:45

Ter gelegenheid van haar afscheid als bestuurslid van Kunstkring Leiderdorp is mevrouw Anne Marie Lima Gustaaf Bakker-van Acker benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze benoeming kwam ook mevrouw Henriëtte Maria Schimmel-van Oerle ten deel. Beide dames hebben deze Koninklijke Onderscheiding op zaterdag 9 april opgespeld gekregen door burgemeester L.M. Driessen–Jansen tijdens de opening van de Amateur Kunstenaars Expositie in het Atrium van De Sterrentuin.

Mevrouw Bakker is vanaf 1981 tot heden lid en vrijwilligster van Kunstkring Leiderdorp. Gedecoreerde heeft in het bestuur gezeten, deed de pr en ledenadministratie en gaf het 'Bulletin' van de Kunstkring uit. Eveneens heeft zij meegeholpen aan de totstandkoming van de Cultuurplattegrond van Leiderdorp. Nog steeds zet mevrouw Bakker haar deskundigheid in bij de beoordeling van de te exposeren werken.

In de jaren tachtig heeft mevrouw Bakker zich jarenlang ingezet voor de, toen net gebouwde, woonwijk Binnenhof. Gedecoreerde heeft de leerkrachten van basisschool De Hobbit ondersteund bij de creatieve vakken en door creatieve activiteiten mensen met elkaar verbonden.

Mevrouw Schimmel is vanaf 1976 lid en vrijwilligster bij Theater Toverlei in Leiderdorp. Veertig jaar stelt gedecoreerde haar creativiteit als handenarbeid lerares in dienst van de vereniging. Geheel belangeloos beheert mevrouw Schimmel o.a. de theaterbar, de inkoop en de afdracht van de gelden. Zij ontwerpt en maakt kostuums en decors.

Vanaf 1981 is mevrouw Schimmel tevens lid en vrijwilligster van Kunstkring Leiderdorp. Gedecoreerde verleent haar medewerking aan de inrichting van de exposities. Haar kunstzinnigheid en gevoel voor het juist interpreteren van de kunstwerken is onmisbaar om de expositie tot een mooi geheel te maken. Mevrouw Schimmel heeft eveneens meegeholpen aan de totstandkoming van de Cultuurplattegrond van Leiderdorp.

Vanaf 2003 is mevrouw Schimmel ook vrijwilligster bij Libertas Leiden. Ontelbare uren steekt gedecoreerde in de wekelijkse knutselactiviteiten voor de jeugd. Voor Jeugddorp Leiden zet zij zich jaarlijks in als knutselcoördinator.

Koninklijke onderscheiding mevrouw Schimmel en mevrouw Bakker

Fotograaf: J.P. Witteman. Foto vlnr: mevrouw Bakker, Burgemeester Laila Driessen en mevrouw Schimmel.