Nieuwsbericht Koninklijke Onderscheiding

Gepubliceerd op: 31 maart 2016 16:50

Ter gelegenheid van zijn afscheid van de vakgroep Urologie in het Alrijne Ziekenhuis, is de heer Dr. P.D.J. Vegt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke Onderscheiding op 31 maart opgespeld door burgemeester L.M. Driessen–Jansen in het Alrijne Ziekenhuis te Leiderdorp.

Sinds 1 augustus 1985 was de heer Vegt als uroloog betrokken bij Alrijne Zorggroep.
Als medisch specialist leverde gedecoreerde hoogkwalitatieve en bijzonder patiëntvriendelijke zorg. Vakinhoudelijk heeft hij zich ontwikkeld tot expert op het gebied van steenbehandeling en zijn vele patiënten hiervoor naar hem verwezen. Vele arts-assistenten en urologen uit verschillende regio's, woonden in de jaren 90 zijn steenoperaties bij om de technieken te leren. Ook voor de verpleegkundigen en OK-assistenten werd door gedecoreerde onderwijs gegeven over steenlijden en steenbehandelingen. In het ziekenhuis en op cursussen buiten het ziekenhuis.

Tevens heeft de heer Vegt jarenlang belangeloos veel werk verzet met commissie- en bestuurswerk voor de medisch specialisten en het ziekenhuis in het algemeen. Thans is de heer Vegt nog 'visiting professor' van de Sint Martinus University Willemsstad Curaçao.

Sinds de oprichting in 1990 heeft de heer Vegt voor Lions Club Leiden Oude Rijn een belangrijk en actief aandeel bij fund-raising-projecten en immateriële projecten voor diverse maatschappelijke doelen. In dat kader heeft hij diverse initiatieven ontwikkeld en projecten geleid.

Voor de Nederlandse Vereniging voor Urologie heeft de heer Vegt zich volop ingezet voor alle urologen in het land. Er waren vele veranderingen in de zorg met impact voor de medisch specialist.

Foto Koninklijke Onderscheiding de heer Dr. P.D.J. Vegt

Burgemeester L.M. Driessen-Jansen met de heer Dr. P.D.J. Vegt. Fotograaf: Remco Filippo