Nieuwsbericht Kruising Heinsiuslaan tot en met 24 juli afgesloten

Gepubliceerd op: 15 juli 2015 09:00

Aannemer BAM werkt momenteel aan herinrichting van de kruising Heinsiuslaan-Engelendaal. De kruising is tot en met  24 juli afgesloten. In de week van 27 juli worden nog resterende werkzaamheden op de kruising uitgevoerd.

Verkeersmaatregelen en omleidingen
Ter hoogte van de werkzaamheden geldt op Engelendaal een snelheidslimiet van 30 km per uur en er is één rijstrook per rijrichting beschikbaar.Autoverkeer wordt omgeleid via de Gallaslaan. Voetgangers en fietsers worden omgeleid via de omliggende kruisingen.Het BP benzinestation is bereikbaar vanaf de zijde Winkelhof via een platenbaan.Bestemmingsverkeer voor de woningen aan de Griffioen wordt vanuit zijde Muzenlaan via de afzettingen stapvoets langs de werkzaamheden geleid.De Vronkenlaan is bereikbaar vanuit de richting Dennenschans. Vanuit de richting Winkelhof kunt u niet linksaf de Vronkenlaan in slaan.Vanuit de Vronkenlaan is het niet mogelijk linksaf Engelendaal op te rijden.

Openbaar vervoer
De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor het openbaar vervoer.

Vervallen haltes lijn 1 en 2:

  • Vronkenlaan
  • Winkelhof
  • Van Poelgeestlaan
  • Van der Valk Boumanweg

Reizigers worden doorverwezen naar de tijdelijke halte Gallaslaan of de tijdelijke halte Persant Snoepweg (ter hoogte van de Van Diepeningenlaan)

 Vervallen halte lijn 183:

  • Vronkenlaan

Reizigers worden doorverwezen naar halte Statendaalder.

De meest actuele informatie over deze bussen kunt u vinden via de website van Arriva: hier op www.arriva.nl/uw-reis-plannen.

Bouwvak
Na afronding van de werkzaamheden aan het kruispunt Heinsiuslaan wordt in verband met de zomervakantie een week niet gewerkt, te weten in de week van 3 augustus. In deze periode zijn geen wegen of kruisingen afgesloten.

 Kruising Vronkenlaan
Op 10 augustus start de aannemer met voorbereidende werkzaamheden aan de kruising Vronkenlaan. De kruising is van 17 augustus tot en met 7 september afgesloten voor verkeer.

Asfalteren
Aansluitend worden de rijbanen van Engelendaal vanaf de Van der Havelaan-Rietschans tot de Heinsiuslaan-Vronkenlaan geasfalteerd.

Contact en informatie
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Bel dan naar de BAM omgevingstelefoon 06 12 62 36 29 of stuur een e-mail naar engelendaal@bamwegen.nl. BAM heeft elke woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur inloopspreekuur in de tijdelijke projectaccommodatie op de parkeerplaats van park De Houtkamp (zijde Engelendaal). In verband met de zomervakantie is er van 29 juli t/m 19 augustus geen inloopspreekuur.

Kijk hier voor de laatste nieuwsberichten en planning.