Nieuwsbericht Kruising Vronkenlaan tot en met 7 september 2015 afgesloten

Gepubliceerd op: 19 augustus 2015 08:55

Aannemer BAM Infra bv werkt tot 7 september 2015 aan de herinrichting van de kruising Vronkenlaan-Engelendaal. De kruising krijgt rijstroken voor links afslaand verkeer, nieuwe verkeerslichten en de bestrating en het wegdek worden vernieuwd.

Verkeersmaatregelen

  • De kruising Vronkenlaan-Engelendaal is van 17 augustus tot en met 7 september afgesloten voor verkeer.
  • Ter hoogte van de werkzaamheden geldt op Engelendaal een snelheidslimiet van 30 km per uur en er is één rijstrook per rijrichting beschikbaar.
  • Verkeer wordt lokaal omgeleid via de Persant Snoepweg en de Van Poelgeestlaan. Voetgangers en fietsers worden omgeleid via de omliggende kruisingen.
  • Vanaf de Heinsiuslaan is het niet mogelijk linksaf de Engelendaal (richting Persant Snoepweg) op te rijden.
  • De Heinsiuslaan is bereikbaar vanuit de richting Winkelhof. Het is niet mogelijk om vanuit de richting Oude Spoorbaan de Heinsiuslaan in te slaan.

Openbaar vervoer
In verband met de werkzaamheden aan de kruising Heinsiuslaan en Vronkenlaan vervalt een aantal haltes. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Vervallen haltes lijn 1 en 2:
- Vronkenlaan
- Winkelhof
- Van Poelgeestlaan
- Van der Valk Boumanweg
Reizigers worden doorverwezen naar de tijdelijke halte Gallaslaan of de tijdelijke halte Persant Snoepweg (ter hoogte van de Van Diepeningenlaan)

Vervallen halte lijn 183:
- Vronkenlaan
Reizigers worden doorverwezen naar halte Statendaalder.

De meest actuele informatie over deze bussen kunt u vinden via de website van Arriva www.arriva.nl/uw-reis-plannen.

Contact en informatie
Mocht u vragen en of opmerkingen over de werkzaamheden hebben, dan kunt u contact opnemen met BAM via de omgevingstelefoon +31 (0)6 12 623 629 of via e-mail engelendaal@bamwegen.nl. BAM houdt daarnaast elke woensdagochtend tussen 10.00-12.00 uur een inloopochtend in de tijdelijke projectaccommodatie op de parkeerplaats van het park Houtkamp zijde Engelendaal. In verband met de zomervakantie is er op 19 augustus geen inloopochtend.

Houd ook de website van de gemeente in de gaten voor de laatste nieuwsberichten en planning: www.leiderdorp.nl/engelendaal. Daar vindt u ook een tekening van de tijdelijke verkeerssituatie en de omleiding.