Nieuwsbericht Kunstenaars aan het werk in heemtuin

Gepubliceerd op: 06 oktober 2010 00:00

Godin van het waterTwee kunstenaars die betrokken zijn bij de beeldenexpositie De Heemtuin Verbeeld III  gaan op 13 en 14 oktober aan de slag in de heemtuin. Zij maken ter plekke een object en sluiten dit project af met een lezing over hun werk. Een derde kunstenaar geeft een workshop beeldhouwen.

De ‘Heemtuin verbeeld III’ is al enkele maanden te zien in de heemtuin van Leiderdorp. De beeldenexpositie bestaat uit werk van 10 kunstenaars die zich hebben laten inspireren door ‘water’. Atelier Heemtuin vormt een onderdeel van de beeldenexpositie.  Dit houdt in dat twee kunstenaars: Lieuwke Loth en Roel Teeuwen op 13 oktober en 14 oktober in de heemtuin bezig zijn met het maken van een tijdelijk kunstwerk dat tot het eind van de tentoonstelling blijft staan. Dus tot begin november 2010.  Bezoekers kunnen het wordingsproces van het kunstobject van dichtbij meemaken.

 Van Lieuwke Loth is bij de expositie de Heemtuin Verbeeld III het beeld 'Godin van het water’ te bewonderen. Roel Teeuwen ‘bouwt’ op 13 en 14 oktober in of bij het water een beeld van natuurlijke materialen. De kunstenaar maakte eerder de hoge rietstengels 'Geest en aarde' voor De Heemtuin Verbeeld III.

 Workshop beeldhouwen
De derde deelnemende kunstenaar, Ton Valentijn, geeft op woensdag 13 oktober van 10.00 – 16.00 uur een workshop beeldhouwen. ’s Morgens maakt u kennis met de kunstenaar, het materiaal en de techniek. Daarna gaat u zelf aan het werk. Voor materiaal wordt gezorgd (zachte steen). Het is de bedoeling dat u zich laat inspireren door de heemtuin en in het bijzonder door het water en het leven daar in en rondom heen.  Na afloop kunt u uw eigen kunstwerk mee naar huis nemen. Het is ook mogelijk om alleen ’s middag vanaf 13.30 uur mee te doen. Ook kinderen vanaf 10 jaar  zijn van harte welkom mits onder begeleiding van een volwassene. Kosten deelname: 10.00 – 16.00 uur € 10,-- of van 13.30 – 16.00 uur € 7,--
Aanmelden: heemtuin2010@gmail.com Zo spoedig mogelijk aanmelden! Het aantal plaatsen is beperkt. Verzamelen is om 10.00 uur bij het huisje ‘De lange Akker’, ingang Persant Snoepweg.

Lezing Twee kunstenaars aan het werk
Op donderdag 14 september verzorgen Lieuwke Lot en Roel Teeuwen een voordracht. Zij gaan in op hun werk, op het werken op locatie en het exposeren in de heemtuin.

De lezing wordt gehouden bij het MEC in De Sterrentuin aan de Van Diepingenlaan 110  in Leiderdorp. Het begint om 20.00 uur. Meer info: heemtuin2010@gmail.com