Nieuwsbericht Kunststof inzameling in Leiderdorp

Gepubliceerd op: 09 december 2009 00:00

De gemeente Leiderdorp start vanaf 1 januari 2010 met het gescheiden inzamelen van kunststof verpakkingsmateriaal. Vanaf deze datum is de milieustraat voorzien van een aparte inzamelcontainer. Daarnaast worden op vijftien locaties in het dorp inzamelcontainersgeplaatst die vanaf de tweede week in januari gebruikt kunnen worden.

 

Waarom gescheiden inzamelen?
Kunststof verpakkingsmateriaal kan als grondstof dienen voor nieuwe verpakkingen en voor de productie van bijvoorbeeld vloerbedekking, tennisballen, automaterialen, golfballen en fleecekleding. Ook hoeft er dan minder afval de verbrandingsoven in. Dit levert een behoorlijke energiebesparing op. Door hergebruik van huishoudelijk kunststof afvalverpakkingen kandit in 2012 zelfs landelijk oplopen tot een besparing van ongeveer 210 kiloton CO2 (vergelijkbaar met het elektriciteitsgebruik van 100.000 huishoudens).

 

Containers
Locaties waar al ondergronds wordt ingezameld worden in het eerste kwartaal van 2010 voorzien van ondergrondse inzamelcontainers voor kunststof verpakkingsmateriaal. Tot die tijd worden op deze locaties tijdelijke bovengrondse containers geplaatst.