Nieuwsbericht Kunstwerk ‘Het gaat om de wind’ geplaatst

Gepubliceerd op: 03 april 2013 00:00

Kunstwerk
Woensdagochtend 3 april rond 11.00 uur is het kunstwerk met de titel ‘Het gaat om de wind’ van Joris Baudoin geplaatst op de voormalige locatie van de Munnikkenmolen aan de Persant Snoepweg.

‘Het gaat om de wind’ verwijst naar de vele ontwikkelingen die in ons dorp plaatsvinden. Grote ruimtelijke plannen worden momenteel gerealiseerd waardoor verschillende locaties een nieuwe invulling krijgen. Zo ook de locatie waar voorheen de Munnikkenmolen stond. Het kunstwerk is gesponsord door ontwikkelaar Bohemen, vanwege hun grote betrokkenheid bij de ontwikkelingen in Leiderdorp.

Het kunstwerk herinnert ons hieraan en kijkt tegelijkertijd verwachtingsvol en trots de toekomst in. Dit beeld kenmerkt Leiderdorp als een dorp van beweging en vooruitgang. Vandaar ook dat het beeld zelf en het molentje kunnen draaien.

Onthulling
Het kunstwerk wordt donderdag 11 april, om 14.00 uur door wethouder Leo Maat en kunstenaar Joris Baudoin onthuld. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. (Bij voorkeur niet met de auto omdat er in de nabijheid geen parkeergelegenheid is). Omwonenden ontvangen per post een uitnodiging.