Nieuwsbericht Laat de inbreker in de kou staan

Gepubliceerd op: 25 november 2013 00:00

Gemeente Leiderdorp wil het aantal woninginbraken in Leiderdorp terugdringen. Daarom wijzen wij u in de donkere wintermaanden op de campagne ‘Laat de inbreker in de kou staan’. In deze periode worden namelijk traditiegetrouw de meeste inbraken gepleegd. Inbrekers zien 's avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor de sociale controle sterk vermindert.

Wat doen wij tegen inbraak?

Samen met de politie werken wij aan een veilige woonomgeving voor onze inwoners. Dat doen we niet alleen tijdens deze campagne. De gemeente zorgt standaard voor goede verlichting in de wijken en we organiseren regelmatig inbraakpreventieavonden.

Wat kunt ú doen tegen woninginbraken?

Wacht niet tot het te laat is, maar doe mee met deze campagne en volg deze tips op:

  1. Doe deuren en ramen op slot. Laat de sleutel er niet in zitten. Zorg voor goed hang- en sluitwerk.
  2. Laat uw verlichting aan, ook als u er niet bent. Verlichting geeft een bewoonde indruk. Gebruik een tijdschakelaar en vergeet de buitenlamp niet.
  3. Doe nooit zomaar open voor onbekenden. Gebruik raam, deurspion, intercom of kierstandhouder. Bij verdachte situaties belt u 112.

Een goed beveiligde woning en uw waakzaamheid zorgen voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak.

De Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)-bedrijven die door het hele land zijn gevestigd, helpen u graag om uw woning veiliger te maken.

inbreker in de kou