Nieuwsbericht Leiderdorp doet mee aan gezamenlijke aankoop zonnepanelen

Gepubliceerd op: 03 oktober 2014 00:00

Heeft u al eens overwogen om zonnepanelen op uw dak te plaatsen? Stroom uit zonlicht is duurzaam, omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Daarnaast zijn zonnepanelen ook nog eens goed zijn voor uw portemonnee. De gemeente Leiderdorp stimuleert het opwekken van duurzame energie. En organiseert daarom samen met andere Zuid-Hollandse gemeenten een groepsaankoop zonnepanelen.

De groepsaankoop is bedoeld voor alle inwoners van Zuid-Holland, zolang u eigenaar van een huis (en dak) bent, of toestemming heeft  van de verhuurder. Via deze groepsaankoop SamenZonneEnergie kunt u kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen aanschaffen tegen een goede prijs.

U kunt zich t/m 5 november 2014 gratis en vrijblijvend inschrijven via www.SamenZonneEnergie.nl.  Ook kunt u hier kijken of uw dak geschikt is en welk aantal panelen het meest rendabel voor u is. Op 6 november is een veiling onder de gekwalificeerde leveranciers, waarna u als deelnemer vrijblijvend het beste bod ontvangt. Als u het aanbod accepteert, verzorgt de winnende leverancier de levering en de installatie van de zonnepanelen.

Goede kwaliteit
Wij hechten als gemeente veel waarde aan goede kwaliteit en een betrouwbare leverancier. Daarom wordt de groepsaankoop verzorgd door iChoosr. iChoosr is gespecialiseerd in het organiseren van groepsaankopen en voorziet u bij deelname aan de groepsaankoop van informatie via onder andere een informatieve website en een helpdesk, waar u ook na de actie terecht kunt. De deelnemende leveranciers voldoen aan strenge voorwaarden, waardoor kwaliteit en service gewaarborgd worden.

Rendement van zonnepanelensystemen
De aanschaf van een zonnepanelensysteem is een investering die zich in de loop van de jaren terugverdient. Het rendement van de zonnepanelen hangt af van een aantal factoren zoals de prijs van de zonnepanelen, de ligging van uw huis ten opzichte van de zon en de kWh-prijs van elektriciteit. Hoe dit voor uw specifieke situatie uitvalt, wordt bij het vrijblijvende persoonlijk aanbod voor u berekend. Uiteindelijk bepaalt de veiling de prijs van de zonnepanelen.