Nieuwsbericht Leiderdorp viert Dag van het Park

Gepubliceerd op: 19 mei 2010 00:00

dag van het parkDe jaarlijkse Dag van het Park komt er weer aan. Op zondag 30 mei wordt het evenement door het Milieu Educatief Centrum en de kinderboerderij gehouden van 11.00 uur tot 16.00 uur. Voor jong en oud zijn verschillende activiteiten die in het teken staan van natuur en milieu. Alles vindt plaats op de kinderboerderij in park De Houtkamp.

Honingslingeren
Altijd al willen weten wat er gebeurt voordat honing in een potje komt? Een imker geeft demonstraties en kinderen mogen helpen bij het honingslingeren. Ook zijn er diverse bijenproducten te koop.

Schapen scheren
De hele dag door worden er schapen geschoren. Wolspinners laten zien hoe van schapenvacht wol wordt gespind, bezoekers mogen dit ook zelf uitproberen. Ook wordt er vilt gemaakt van wol.

Heemtuinexcursie en knutselkraam
Bezoekers kunnen deelnemen aan een korte excursie door de Leiderdorpse heemtuin en krijgen informatie over het ecologisch groenbeheer. Ook de regionale Vogelwerkgroep en IVN, de vereniging voor natuureducatie zijn aanwezig en geven graag informatie. Bij de knutselkraam kunnen kinderen onder begeleiding van Sociaal cultureel werk Leiderdorp zich uitleven.