Nieuwsbericht Leiderdorp viert midzomernacht

Gepubliceerd op: 14 juni 2011 00:00

MidzomernachtzonOoit een midzomernacht willen meemaken in de heemtuin? Dan krijgt u daar nu de kans voor op de langste dag van het jaar, dinsdag 21 juni. Wethouder Leo Maat opent om 20.30 uur de Leiderdorpse midzomernacht in de achtertuin van De Lange Akker, het huisje van de heemtuin bij de ingang aan de Persant Snoepweg. Deze activiteit duurt tot 22.30 uur.  

U kunt een natuur- en/of cultuurwandeling maken door de heemtuin en de Waterschapsheuvel. De natuurwandeling leidt bezoekers door de inheemse begroeiing die ontstaan is uit de variatie van grondsoorten en bodemprofielen die de heemtuin rijk is. Bij de cultuurwandeling kunnen kunstliefhebbers de beelden uit De Heemtuin Verbeeld IV bezichtigen. Beide wandelingen zijn onder begeleiding van werknemers van de gemeente Leiderdorp en leden van de commissie Beeldende Kunst Leiderdorp. 

De avond wordt gestart en afgesloten met gedichten van Freek van Leeuwen (1905-1968), de dichter en beeldend kunstenaar die 14 jaar in De Lange Akker in de heemtuin heeft gewoond. De gedichten worden voorgedragen door Martin Mooij. Hij is medeoprichter en oud-directeur van Poetry International en de drijvende kracht achter het Poetry International Festival. Ook kende hij Van Leeuwen persoonlijk en beheert hij Van Leeuwens nalatenschap. De gedichten komen uit de opnieuw uit te geven bundel ‘Atlantische Legenden’.  

Tevens verzorgt Stichting MOL de muziek tijdens de midzomernacht. 

Midzomernacht is georganiseerd  ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de heemtuin. 

Foto André Biemans