Nieuwsbericht Leiderdorp voorziet in 2011 in een Centrum voor Jeugd en Gezin

Gepubliceerd op: 20 augustus 2010 00:00

CJGEind 2011 moeten alle gemeenten in Nederland een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) hebben. Het CJG is een laagdrempelig, toegankelijk en herkenbaar centrum op het gebied van opgroeien en opvoeden. Opvoeders, kinderen, jongeren en professionals kunnen hier terecht voor advies, ondersteuning en indien nodig hulp op maat.

In Leiderdorp is het CJG eind dit jaar al digitaal te bereiken. In de loop van 2011 komt er ook een fysiek inlooppunt. Hiermee voldoet de gemeente aan de richtlijnen van het Ministerie van Jeugd en Gezin, dat streeft naar een landelijke dekking voor eind 2011

Het inlooppunt wordt herkenbaar,laagdrempelig en bundelt taken van instellingen die jeugd- en opvoedondersteuning bieden. Onder andere het consultatiebureau, de GGD en maatschappelijk werk zullen plaatsnemen in het CJG.

Medio oktober 2010 gaat het digitale CJG online. Eerst nog als digitale vraagbaak voor ouders, opvoeders en professionals. Vervolgens komt er een apart digitaal CJG voor jongeren. Inwoners van Leiderdorp worden hier in september a.s. over geïnformeerd.

Het virtueel CJG wordt regionaal gecoördineerd door de GGD Hollands Midden. De website biedt uitgebreide informatie over alles wat met opgroeien en opvoeden te maken heeft.

Meer informatie over het Centrum voor Jeugd en Gezin in Leiderdorp vindt u op www.leiderdorp.nl/cjg.