Nieuwsbericht Leiderdorpse Ondernemersprijs 2011 uitgereikt

Gepubliceerd op: 19 januari 2012 00:00

De Spakenburgse Visspecialist in Winkelhof en Medisch Centrum Kinderwens zijn de winnaars van de Leiderdorpse Ondernemersprijs 2011. Woensdag 18 januari maakte de beoordelingscommissie de uitslag bekend. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) in de dorpskerk aan de Hoofdstraat. De winnaars ontvingen het beeld Vleugel, gemaakt door kunstenaar Ton Willemsen en een mediacampagne via Unity FM.

De Leiderdorpse Ondernemersprijs wordt in twee categorieën uitgedeeld: detailhandel en overige bedrijven. De Spakenburgse Visspecialist ontving de prijs voor de beste detailhandel van 2011. In deze categorie waren ook supermarkt C1000 op winkelcentrum Santhorst en schoonheidssalon Touch of Beauty op de Oranjegalerij genomineerd.
De Spakenburgse Visspecialist onderscheidt zich van de andere genomineerden door een continue drang naar vernieuwing: in de producten, de wijze van communiceren met klanten en de uitbreiding van de zaak. Kortom, creativiteit in ondernemerschap. Daarnaast is de Spakenburgse Visspecialist zeer betrokken bij de Leiderdorpse samenleving. Zo heeft de visspecialist een eigen stichting opgericht om een financiële bijdrage te geven aan Leiderdorpse initiatieven in het verenigingsleven. Ook heeft ze het wereldrecord haringhappen gevestigd.

In de categorie Overige bedrijven won Medisch Centrum Kinderwens het van genomineerde Groene Hart Cruises. Medisch Centrum Kinderwens is de enige commerciële fertiliteitskliniek in Nederland naast twaalf aan academische of algemene ziekenhuizen verbonden klinieken. Het MCK onderscheidt zich van die collega’s door de echtparen die zich aanmelden niet als patiënt, maar als cliënt te behandelen. Het gaat immers om kerngezonde mensen met een specifieke hulpvraag. Investeren in kwaliteit en capaciteit is dus geboden. En dat heeft de winnaar voluit gedaan. En daarmee naam gemaakt. De klanten van de winnaar komen van heinde en verre, zelfs vanuit het buitenland, naar Leiderdorp om van de service gebruik te maken.

De Leiderdorpse Ondernemersprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt en is een initiatief van Gemeente Leiderdorp en Leiderdorpse Ondernemers Vereniging (LOV). De beoordelingscommissie bestaat uit wethouder Herbert Zilverentant van economische zaken, voorzitter van de LOV Wim Laman, Annelies den Breejen van de Kamer van Koophandel Leiden en notaris Marc Neve. Zij maakten een selectie uit de kandidaten die burgers en bedrijven hebben opgegeven als hun lievelingsondernemer. Deze ondernemers zijn beoordeeld op verschillende facetten te weten innovatie, milieubewust zijn, klantgerichtheid, uitstraling van de winkel, betrokkenheid bij Leiderdorp, omzet, werkgelegenheid en scholing.

Op de website van Unity FM vindt u een fotoreportage over de prijsuitreiking.