Nieuwsbericht Maatregelen tegen zwerfafval

Gepubliceerd op: 30 oktober 2019 07:55

Op een aantal locaties in Leiderdorp wordt regelmatig grofvuil en/of huisvuil naast de ondergrondse containers gedumpt. Dit zorgt voor overlast bij de omwonenden en een vervuild straatbeeld. Om duidelijk te maken wat de regels voor het aanbieden van grofvuil zijn, heeft de gemeente stickers voor op de ondergrondse containers ontworpen. Hiermee hoopt de gemeente de overlast te verminderen. Naast dat het geen fraai straatbeeld oplevert, trekt het afval vaak ook ongedierte aan en kan de bodem worden verontreinigd. Onze buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) treden dan ook handhavend op tegen personen die op een onjuiste manier hun afval aanbieden. Boetes hiervoor kunnen variëren van €95 tot €380.

Stickers containers

Bent u uw containerpas kwijt? Vraag dan een nieuwe aan bij de gemeente. Heeft u grofvuil of ander afval dat apart moet worden ingezameld? Dit kunt u afgeven bij de milieustraat. Of u kunt een afspraak maken voor het ophalen van grofvuil bij u thuis via 071 54 58 500.

Als het grofvuil bij u thuis wordt opgehaald, mag u dit de avond voorafgaand aan de dag dat het wordt opgehaald aan de straat zetten. Let hier dus goed op. Zorg voor een duidelijke beschrijving waar dit staat, zodat de chauffeurs niet hoeven te zoeken.

Voor meer informatie of wetgeving rondom het aanbieden van afval, kunt u terecht op deze pagina.