Nieuwsbericht Marktconsultatie over recreatief Groene Hart transferium

Gepubliceerd op: 07 maart 2016 17:10

Het voormalige informatiecentrum A4 in de Bospolder en het omliggende terrein krijgen een nieuwe bestemming. Het gemeentebestuur wil op deze plek een recreatief transferium gerelateerd aan het Groene Hart realiseren. Over de wijze van aanbesteding van deze opdracht moet nog een beslissing worden genomen. Ter voorbereiding daarvan houdt de gemeente een marktconsultatie. Die moet antwoord geven op de vraag: onder welke condities is het voor marktpartijen interessant om een recreatief transferium te exploiteren? Met de informatie uit deze raadpleging verwacht het gemeentebestuur een onderbouwd besluit te kunnen nemen hoe de opdracht op de markt wordt gezet.

Oproep
Ondernemers worden van harte uitgenodigd mee te denken over de nieuwe bestemming van het Informatiecentrum A4 en de realisatie van het Groene Hart centrum. Zij kunnen tot maandag 21 maart 2016 9.00 uur meedoen aan de marktconsultatie via de website Negometrix. De marktconsultatie bestaat uit twaalf vragen.

Concept
Het concept voor het transferium heeft het gemeentebestuur in 2014 vastgesteld. Hollandse energie is het thema van de nieuwe, recreatieve functie van het voormalige Informatiecentrum A4. De locatie moet een plek worden waar bezoekers het typisch Hollandse polderlandschap kunnen ervaren, beleven en leren kennen. Ter plaatse en als startpunt voor verkenning van de omgeving. Om zich te onderscheiden van andere Groene Hart centra, zal de nadruk liggen op edu-experience. Door zelf dingen te doen en te ontdekken, maken bezoekers kennis met typisch Hollandse gebiedskenmerken. Het centrum krijgt ook een informatieve functie. Eigentijdse en interactieve vormen van informatievoorziening moeten bezoekers inspireren tot een bezoek aan het gebied. Voor mensen die zoeken naar een bijzondere ervaring op de plek van bestemming wordt tevens gedacht aan culturele activiteiten.

Meer informatie
Voor nadere informatie over de marktconsultatie kunt u contact opnemen met een van de projectleiders, Ivette van der Wiel en Achmed Achbari, telefoon (071) 54 58 500 of e-mail informatiecentrum@leiderdorp.nl

www.leiderdorp.nl/groenehartcentrum