Nieuwsbericht Meerjarige subsidie voor project ‘Limes en de Plantage’

Gepubliceerd op: 03 september 2014 00:00

De Provincie Zuid Holland heeft een meerjarige projectsubsidie voor 2014 en 2015 van 50.000 euro beschikbaar gesteld aan de gemeente Leiderdorp. Met deze subsidie kan verdere uitvoering gegeven worden aan het project ‘Limes en de Plantage’, dat tot doel heeft door middel van kunst, recreatie en educatie de Romeinse Limes beleefbaar te maken in en rond Leiderdorp.

Kunst
Onlangs is de opdracht voor het vervaardigen van een definitief ontwerp voor een kunstwerk verstrekt aan Frank Halmans. Met dit kunstwerk wordt de archeologische rijkdom in de grond verbonden met de nieuwbouwwijk De Plantage. In het gebied zijn vondsten gedaan uit zowel de Karolingische als de Romeinse tijd. Meer informatie over het kunstwerk vindt u op www.leiderdorp.nl/plantage.

Educatie en recreatie
De Stichting SCHEP (Stichting Cultuur-Historische Educatieve Projecten) is momenteel bezig met de voorbereiding en ontwikkeling van de route-app ‘Loop de Limes; tussen Germanen en Romeinen langs de Oude Rijn’. Deze app heeft zowel een recreatieve als educatieve functie. Tijdens het lopen van de route kan de Romeinse Limes beleefd worden terwijl je telefoon het verhaal van de Limes op educatieve wijze vertelt. Meer informatie vindt u op de website van de stichting SCHEP: www.stichtingschep.nl