Nieuwsbericht Minimabeleid op elkaar afgestemd

Gepubliceerd op: 24 februari 2010 00:00

Met een laag inkomen blijft er weinig geld over voor iets extra's. Daarvoor is het minimabeleid: dit behelst enkele regelingen om uw inkomen aan te vullen. Voorheen waren er grote verschillen tussen de regelingen in Leiden en Leiderdorp, maar inmiddels is het meer op elkaar afgestemd.

Het minimabeleid is vanaf 1 januari 2010 in Leiden en Leiderdorp vrijwel gelijk. De enige uitzondering is de woonlastenregeling. Deze regeling geldt alleen in Leiden en dus niet voor de inwoners van Leiderdorp. De declaratieregeling en de regeling voor chronisch zieken is met terugwerkende kracht ook in 2009 in Leiderdorp hetzelfde als in Leiden.

Ook gelden vanaf januari in beide gemeenten dezelfde regels, voorwaarden en vergoedingen met betrekking tot bijzondere bijstand. Er is één uitzondering: de maaltijdvoorziening met bijbehorende vrieskast en magnetron voor 65-plussers. In Leiderdorp wordt daarvoor geen vermogenstoets toegepast, terwijl dat bij Leidenaren wel het geval is.

Binnenkort start een grote campagne om mensen te wijzen op de regelingen. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw consulent of bij het Servicepunt Werk en Inkomen, tel. (071) 516 74 74 of kijk op www.leiden.nl/werkeninkomen.