Nieuwsbericht Molendag en presentatie voorlopig ontwerp Munnikkenpolder

Gepubliceerd op: 23 april 2014 00:00

Op zaterdag 10 mei zijn in Leiderdorp 4 molens open voor bezoekers. Dat zijn de Achthovensemolen en de Doeshofmolen aan de Ruigekade en de twee molens in de Munnikkenpolder, de Meerburgermolen en de Munnikkenmolen. De molens zijn van 10.00 tot 16.00 uur van buiten en binnen te bekijken. In de Munnikkenpolder, in de keet van de Grondstoffenbank, presenteren de Grondstoffenbank, de gemeente en de verenigingen in het gebied het voorlopig ontwerp van de polder.

Molens in de Munnikkenpolder
De Meerburgermolen en de Munnikkenmolen zijn voor het eerst weer te bezichtigen na hun verhuizing naar de Munnikkenpolder. De Meerburgermolen stond in Zoeterwoude, de Munnikkenmolen bij de entree van Leiderdorp aan de Persant Snoepweg. De molens zijn op hun nieuwe plek weer opgebouwd en gerestaureerd, ze zijn nu weer in hun volle glorie te bewonderen.

Voorlopig ontwerp Munnikkenpolder
De Grondstoffenbank (ontwikkelaar gebied), de gemeente en de verenigingen in het gebied (Watersportvereniging Doeshaven, Stichting Schaats en Skeelercentrum Leiderdorp, Scouting van der Does en de Leiderdorpse Kano Vereniging) presenteren het voorlopig ontwerp van de Munnikkenpolder dat tot stand is gekomen door samenwerking en afstemming met Comité Doesbrug, de Rijnlandse Molenstichting, de Provincie Zuid Holland en het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het ‘Polderpark’ wordt een unieke groene en waterrijke plek. Eind 2015 is de Munnikkenpolder klaar om te bezoeken per fiets of wandelend. 

Toegang tot de Munnikkenpolder
De Munnikkenpolder is te bereiken via de weg naar het A4 Informatiecentrum (Bospolder 11,
Leiderdorp). Deze weg komt uit in de Munnikkenpolder.

Parkeren
Bezoekers wordt verzocht zoveel mogelijk met de fiets naar de polder te komen. Auto’s kunnen worden geparkeerd op het parkeerterrein voor het A4 Informatiecentrum en in de polder bij de keet van de Grondstoffenbank, daar wordt een beperkt aantal parkeerplaatsen gecreëerd.