Nieuwsbericht Natuurvriendelijke oevers zetten Leiderdorp in bloei

Gepubliceerd op: 22 april 2009 00:00

De natuurvriendelijke oevers aan de Mauritssingel en de Gallaslaan staan in volle bloei. Twee jaar geleden is door de gemeente Leiderdorp daar en in park De Houtkamp een begin gemaakt met de aanleg van natuurvriendelijke oevers. Natuurvriendelijke oevers hebben tot doel mens en natuur dichter bij elkaar te brengen. Tegelijkertijd zorgen ze voor een grote variatie aan natuur in de wijken.

 

Een natuurvriendelijke oever bestaat uit oeverplanten die voor een geleidelijke overgang zorgen van land naar water. Het leven van verschillende diersoorten wordt met de komst van natuurvriendelijke oevers een stuk aangenamer. Watervogels kunnen er bijvoorbeeld broeden, vinden er beschutting en zoeken bij uitstek op deze plekken materiaal voor hun nesten. Bovendien reinigen waterplanten het water.

Het eerst deel van natuurvriendelijke oevers is in 2007 al aangelegd. Vorige maand is begonnen met een tweede aanlegronde van natuurvriendelijke oevers. Ditmaal bij de Leysloot, de Tollenaersingel en op andere locaties in De Houtkamp. De werkzaamheden zijn afgelopen week afgerond. De verwachting is dat nog dit jaar alle natuurvriendelijke oevers in Leiderdorp in volle bloei staan.