Nieuwsbericht Nieuw complex met zorgappartementen aan de Brunelkamp

Gepubliceerd op: 04 mei 2011 00:00

BrunelkampWooncomplex De Brunel aan de Brunelkamp 9 maakt plaats voor een nieuw gebouw met 24 zorgappartementen. Dinsdag 26 april 2011 tekenden wethouder Herbert Zilverentant en George de Water van de Raad van Bestuur van de Gemina-SVG Groep de exploitatieovereenkomst. Met de overeenkomst verklaart de gemeente zich bereid medewerking te verlenen aan het nieuwbouwplan van Gemiva.

De Brunel is één van de oudere woonlocaties van de Gemiva-SVG Groep. Deze organisatie ondersteunt mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige handicap in de provincie Zuid-Holland. Haar locatie aan de Brunelkamp 9 bood tot nu toe huisvesting aan twintig mensen met een verstandelijke handicap. Een deel van deze groep is inmiddels verhuisd naar woonzorgcentrum Rustenborgh in Oegstgeest. De overige bewoners verhuizen in de zomer van 2011 naar woonzorgcomplex De Ommedijk.

Het huidige gebouw van De Brunel wordt gesloopt. Daarvoor in de plaats komt een nieuw complex met 24 zorgappartementen voor mensen met een lichamelijke beperking. Voor het zover is, moet nog een planologische procedure worden doorlopen. Gemiva heeft inmiddels een zogeheten omgevingsvergunning voor het bouwplan aangevraagd. De nieuwbouw is naar verwachting rond eind 2012 gereed.

De formele bekendmaking van de exploitatieovereenkomst vindt u onder Korte Berichten en bekendmakingen.