Nieuwsbericht Nieuw gemeentehuis

Gepubliceerd op: 22 juni 2011 00:00

Duurzaam, volgens planning en binnen budget

Duurzaam bouwenNieuw gemeentehuis met raadszaal
Langs de Willem-Alexanderlaan vordert de bouw van het nieuwe gemeentehuis vlot. Het nieuwe gebouw zal voldoen aan alle hedendaagse eisen en bovendien voorzien zijn van de nieuwste toepassingen op het gebied van duurzaamheid. Hiermee wordt 30% energie bespaard.

Ook bij de materiaalkeuze is rekening gehouden met het duurzame karakter van het gemeentehuis. Zo is bijvoorbeeld de raadszaal aan de buitenkant voorzien van houten panelen, gemaakt van duurzaam ‘FSC’ hout. Dit is een keurmerk voor hout dat voortkomt uit verantwoord bosbeheer.        
                                                                                                                                                                     
De loods aan de achterzijde van het gemeentehuis is afgelopen week voorzien van gaas waar een klimop tegenaan zal groeien. Bij oplevering eind december is de klimop ongeveer 2.20 meter hoog. De gevelbeplanting past goed bij het groene, en duurzame karakter van het nieuwe gemeentehuis.

Inmiddels is ook de verbindingsbrug naar het parkeerdek voor medewerkers klaar. Voor bezoekers wordt parkeergelegenheid gecreëerd naast het gemeentehuis.
Impressie klimop loods
Impressie klimop loods

Binnen budget
Op 20 april 2009 heeft de gemeenteraad het budget voor het gemeentehuis vastgesteld. Het gebouw, de inrichting en het kantoorconcept mag maximaal  € 15.620.000 kosten. Het nieuwe gemeentehuis wordt binnen dit budget gerealiseerd; er hebben zich tot nu toe geen overschrijdingen voorgedaan.  

Op schema
De bouwwerkzaamheden verlopen volgens planning. Het gebouw wordt naar verwachting in de tweede helft van november opgeleverd. Eind december verhuizen de medewerkers en bestuurders naar hun nieuwe onderkomen. In het voorjaar van 2012 vindt met een Open Dag de officiële opening plaats.

Foto raadszaal: Johan Steenbergen