Nieuwsbericht Nieuw gemeentehuis officieel overgedragen

Gepubliceerd op: 28 november 2011 00:00

Sleuteloverdracht 28-11-2011

Maandag 28 november, om 12.00 uur, is het nieuwe gemeentehuis aan de Willem – Alexanderlaan opgeleverd. Peter Krop van Dura Vermeer heeft het project officieel overhandigd aan wethouder Michiel van der Eng.

Het nieuwe gebouw aan de Willem - Alexanderlaan is voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Volgens de Gemeentelijke Praktijk Richtlijn (GPR-versie 3.0) wordt een score van 8,8 gehaald, waarmee het gebouw tot de meest duurzame gemeentehuizen van Nederland behoort.

 50% minder CO2
Het nieuwe gebouw bestaat uit ruim 4.500 m² bruto vloeroppervlak kantoor-, vergader- en publieksruimte. Het duurzame karakter van het gebouw komt tot uiting in de kwaliteit van de materialen en het deels opwekken van de eigen energievoorziening door het gebruik van windmolens. Energie wordt op een efficiënte manier gebruikt door Warmte Koude Opslag. Ook zijn er waterbesparende maatregelen genomen waardoor er 35% aan energie en water bespaard wordt. Alle duurzaamheidsmaatregelen bij elkaar resulteren in 50% minder CO2-uitstoot. De integrale benadering van duurzaamheid is uitgevoerd door Dura Vermeer in samenwerking met B en R Adviseurs te Amersfoort en de TU Delft als kenniscentrum.

Bijlage: speech wethouder Michiel van der Eng, uitgesproken na overdracht nieuw gemeentehuis, 28-11-2011