Nieuwsbericht Nieuwe gemeentelijke website

Gepubliceerd op: 27 augustus 2015 16:30

Op donderdag 27 augustus presenteerde de gemeente haar nieuwe website. De oude website is vervangen door een gebruiksvriendelijke, frisse variant. De gemeente Leiderdorp vernieuwt haar website als onderdeel van het project Serviceplein. De website is opnieuw vormgegeven en heeft verbeterde functionaliteiten. Het is het de bedoeling dat de gemeente met de vernieuwde website nog beter aansluit bij uw vraag en ontwikkelingen op het gebied van dienstverlening en digitale media..

Toptaken
Veel gebruikers van een website willen zo snel mogelijk doen waarvoor ze naar de website komen. Zo snel mogelijk een taak afronden. Een nieuw paspoort aanvragen of een parkeervergunning. Controleren wanneer de kliko aan de straat mag. Daarom richten steeds meer gemeenten de website in volgens het toptaken-principe: niet zoveel mogelijk informatie ontsluiten, maar de gebruiker zo goed mogelijk helpen een taak af te ronden. Toch vraagt een nieuwe website om gewenning, vandaar dat wij het graag even voor u toelichten:

Startpagina/homepage
Via de wisselende icoontjes/plaatjes aan de bovenkant van de website en/of de acht icoontjes/plaatjes in het witte gedeelte kunt u de volgende zaken regelen: paspoort, rijbewijs, afval, een afspraak maken, verhuizen, melding doen, uittreksel aanvragen en parkeren. U kunt gelijk een afspraak maken of meer informatie vinden. Via het gemeente logo linksboven kunt altijd terug naar de homepage.

Openingstijden/contact
Op iedere pagina zult u in de blauwe balk, onderaan, de openingstijden van de dag zelf vinden. Voor meer informatie over contact en openingstijden kunt u vervolgens op 'Meer informatie' klikken of rechtsboven op contact. Door uw muis linksboven te plaatsen op 'Gemeente Leiderdorp' ziet u gelijk onze adresgegevens, ons e-mailadres, fax- en telefoonnummer.

Inwoner
Onder het kopje 'Inwoner' vindt u het nieuws, informatie over identiteitsbewijzen, geboorte, huwelijk, overlijden, lopende projecten, bouwen & identiteitsbewijzen. Ook kunt hier meer lezen over de gemeentelijke belastingen, onze gemeente, Samen Leiderdorp en veiligheid. U kunt op de blauwe titels klikken voor meer informatie. U kunt op iedere pagina gemakkelijk een afspraak maken via de knop 'Afspraak maken'.

Ondernemer
Bij 'ondernemer' vindt u alle informatie over gemeentelijke belastingen, het Omgevingsloket, Ondernemen & Veiligheid, starters, Economie071 en Ondernemen & Duurzaamheid. Om u van de volledige informatie te voorzien worden er ook handige websites van diverse instanties vermeld.

Vrije tijd
U vindt hier de culturele agenda en informatie over recreƫren in de gemeente. Via het kopje 'recreatie' kunt u meer lezen over onder meer de W4 fietsroute, Boterhuispolder en het Milieu Educatief Centrum (MEC).

Bestuur & Organisatie
Lees hier alle publicaties (bekendmakingen en Gemeente aan Huis), informatie over de gemeentelijke organisatie, hoe de gemeente werkt, informatie over het beleid, openbare besluitenlijsten en informatie over regionale samenwerkingen.
De site is met zorg samengesteld. Ondanks dat, kan het zo zijn dat u iets niet kunt vinden of toch nog wat informatie mist. Uw suggesties zijn altijd welkom via info@leiderdorp.nl.