Nieuwsbericht Nieuwe plek gezocht voor het carillon

Gepubliceerd op: 19 januari 2011 00:00

carillon LeiderdorpDe gemeente Leiderdorp roept inwoners van Leiderdorp op om mee te denken over een nieuwe plek voor het carillon. Nu is het klokkenspel nog te vinden bij het gemeentehuis aan de Statendaalder, maar volgend jaar wordt dit gebouw naar verwachting gesloopt. De bouw van een nieuw gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan is in volle gang. Het is niet vanzelfsprekend dat het carillon opnieuw bij het gemeentehuis komt. Een andere locatie is ook een mogelijkheid.

 De nieuwe plek moet aan enkele voorwaarden voldoen. Afstand tot woningen, kantoren en andere werkplekken spelen bijvoorbeeld een rol in verband met het geluid dat het carillon produceert. De gemeente zelf pleit voor een centrale plek, waarbij het carillon goed zichtbaar is en makkelijk toegankelijk voor het publiek. Uiteraard moet het ook een locatie zijn die betaalbaar is en voldoende ruimte biedt aan het klokkenspel.

Weet u een goede plek voor het carillon? Stuur uw inzending voorzien van naam, adres en telefoonnummer naar de gemeente ter attentie van Marlous Schreve of per mail mschreve@leiderdorp.nl

Het carillon van Leiderdorp werd in 1979 geschonken door projectontwikkelaar Johan Matser bv ter gelegenheid van de opening  van het gemeentehuis aan de Statendaalder. Het is vervaardigd door de Koninklijke Klokkengieterij Petit & Fritsen bv uit het Brabantse Aarle-Rixtel. Het bestaat uit 12 klokken. Het geschenk bestond tevens uit 12 melodieën die de gemeente uit mocht kiezen. Deze muziekcollectie werd aangevuld met nog enkele melodieën (waaronder kerstliedjes) die in dezelfde periode werden aangeboden door het bestuur van het toenmalige St. Elisabethziekenhuis.

archieffoto gemeente Leiderdorp