Nieuwsbericht Nieuwe regels voor stadsvernieuwingsurgenten

Gepubliceerd op: 21 januari 2015 10:10

De rechtspositie van stadsvernieuwingsurgenten wordt versterkt door nieuwe regels. Hiervoor heeft het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland op 8 januari 2015 de 1e herziening van de ‘Nadere regels woonruimteverdeling’ vastgesteld.

Stadsvernieuwingsurgenten houden voortaan hun inschrijftijd als zij een nieuwe woonruimte aanvaarden. Daarnaast verandert de rangordebepaling voor stadsvernieuwingsurgenten bij toewijzing. Dat betekent, dat voortaan de voorrang tussen stadsvernieuwingsurgenten wordt bepaald op de oudste toekenningsdatum, bij gelijke toekennings­datum op woonduur, bij gelijke woonduur op leeftijd van de hoofdbewoner en bij gelijke leeftijd via loting.

De nieuwe ‘Nadere regels woonruimteverdeling’ treden in werking met de publicatie van dit besluit en liggen zes weken gedurende kantooruren ter inzage in de gemeentehuizen van de aan Holland Rijnland deelnemende gemeenten: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude, alsmede op het kantoor van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland, Schuttersveld 9, 2316 XG in Leiden.

Holland-Rijnland