Nieuwsbericht Nieuwe tarieven regiotaxi Holland Rijnland

Gepubliceerd op: 21 december 2011 00:00

Per 1 januari 2012

De regiotaxi is een vorm van aanvullend openbaar vervoer en beschikbaar voor iedereen afkomstig uit de gemeenten Hillegom, Kaag & Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. De regiotaxi is er voor alle inwoners, ongeacht leeftijd. 

Per 1 januari 2012 gaan de nieuwe tarieven voor de regiotaxi in.

U betaalt dan voor één zone € 2,50. Een reis met de regiotaxi wordt gerekend in het aantal zones dat u reist plus één zone als opstaptarief. Wanneer u een nachtrit maakt, met een afgesproken ophaaltijd tussen 01.00 en 06.00, betaalt u € 1,- toeslag per zone, ook voor het opstaptarief. 

Indien u een Wmo-vergoeding ontvangt, geldt voor u een ander tarief op basis van het bustarief. Let wel: iemand die met u meereist en zelf geen Wmo-indicatie heeft en niet over een begeleiderspas beschikt, betaalt het normale OV-tarief van € 2,50 per zone.

Belangrijk om te weten:

  • Reserveer uw rit voor de feestdagen bijtijds, zeker als u met een grotere groep mensen reist.
  • Vergeet ook niet uw telefoonnummer (zowel voor de heen- als terugreis) door te geven; u wordt dan gebeld op het moment dat de taxi eraan komt.
  • Tijdens de jaarwisseling stopt het Regiotaxivervoer op 31 december om 22.00 uur en begint weer op 1 januari om 01.00 uur.  

Naast thuis kunt u ook opgehaald worden bij één van de Regiotaxi-ophaalpunten.

De ophaalpunten zijn bij het Station Leiden stadszijde, nabij de fietsenstalling bij de bushaltes, in de Leidse Breestraat, ter hoogte van de Vroom & Dreesmann, en bij Winkelhof in Leiderdorp. 

Voor reserveringen: telefoonnummer 0900 20 22 368.

Voor meer informatie over de regiotaxi kunt u terecht op www.rthr.nl of bij uw gemeente, de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek.