Nieuwsbericht Oegstgeest en Zoeterwoude bieden crisisopvang

Gepubliceerd op: 16 oktober 2015 10:25

Vluchtelingen vertrekken vrijdag uit crisisopvang in Leiden en Voorschoten

De vluchtelingen, die de afgelopen week in de 3 Octoberhal in Leiden en De Vliethorst in Voorschoten hebben doorgebracht, vertrekken in de loop van vrijdagochtend. De crisisopvang in Leiden en Voorschoten van maximaal een week komt hiermee ten einde.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de regio (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude) opnieuw benaderd met het verzoek of de gemeenten crisisopvang kunnen bieden. De burgemeesters van de vijf regiogemeenten hebben het COA vandaag laten weten dat er twee locaties beschikbaar zijn.

In sporthal De Cuyl in Oegstgeest en sportcentrum De Klaverhal in Zoeterwoude is vanaf vrijdag nieuwe crisisopvang beschikbaar voor maximaal één week. De vluchtelingen uit Leiden vertrekken naar Oegstgeest en de vluchtelingen uit Voorschoten gaan naar Zoeterwoude. Ook in Oegstgeest en Zoeterwoude wordt gebruik gemaakt van crisislocaties die in de gemeenten beschikbaar zijn in geval van een calamiteit of ramp.

De vijf regiogemeenten hebben de krachten gebundeld op het gebied van huisvesting en opvang van vluchtelingen. De vijf regiogemeenten willen met het bieden van deze crisisopvang een bijdrage leveren aan het acute en grote probleem van de opvang van vluchtelingen.