Nieuwsbericht Olympus Nederland vestigt zich in Leiderdorp

Gepubliceerd op: 04 december 2015 14:05

Olympus Nederland B.V. en Zorgboulevard Leiderdorp B.V. hebben een samenwerkingsovereenkomst en een huurcontract ondertekend voor de nieuw te realiseren vestiging van Olympus in Leiderdorp. De nieuwe vestiging wordt door Zorgboulevard Leiderdorp ontwikkeld in het gebied Vierzicht gelegen aan de Simon Smitweg in Leiderdorp direct aan de A4.

Olympus vestigt zich in Vierzicht in Leiderdorp omdat de ligging ideaal is wat betreft bereikbaarheid en zichtbaarheid. De nieuwbouw heeft een transparante uitstraling en is duurzaam en klimaat neutraal. Olympus zal in het voorjaar van 2017 vanuit Zoeterwoude naar de nieuwbouw in Leiderdorp verhuizen.

Henk Braat, Algemeen Directeur Olympus Nederland: "Wij zijn erg content met de mooie locatie en het fantastische gebouw. Daarbij voelen we ons ook erg welkom in Leiderdorp. Kortom, de  perfecte omstandigheden om onze toekomstambities te verwezenlijken"

Zorgboulevard Leiderdorp (onderdeel van Bohemen B.V.) is verheugd dat Olympus gekozen heeft voor Vierzicht. In nauwe samenwerking is een opvallend gebouw ontwikkeld dat perfect aan de eisen van Olympus voldoet. Met de ontwikkeling van de nieuwbouw van Olympus wordt een volgende stap gezet in de afronding van Vierzicht.

De gemeente Leiderdorp laat weten bijzonder blij te zijn dat een internationaal bedrijf, o.a. actief in de medische sector, heeft gekozen voor de vestiging op de vitaliteitsboulevard in Leiderdorp. Olympus past uitstekend in het beleid van de gemeente om bedrijven actief in de gezondheidszorg samen te brengen in het vitaliteitscluster rond het Alrijne Ziekenhuis.

Olympus Nederland,  de Nederlandse vestiging van de Japanse beursgenoteerde onderneming Olympus Corporation, heeft 135 medewerkers. Het bedrijf is een toonaangevende fabrikant van innovatieve optische en digitale apparatuur voor gezondheidszorg en consumentenelektronica. Reeds 95 jaar produceert Olympus baanbrekende endoscopie- en microscopieproducten, medische en industriële apparatuur, camera's en voice-recorders (www.olympus.nl).

Bohemen B.V. ontwikkelt risicodragend ruimteresultaat voor de eigenaar, de gebruiker en de omgeving. Projecten van Bohemen worden gekenmerkt door creativiteit, integraliteit en klantgerichtheid. Bekende projecten zijn  de woon­gebie­den 't Heerlijk Recht en Plantage in Leiderdorp en maatwerk gebouwen voor Hästens, Alrijne en WOOON. Andere projecten zijn de integrale ontwikkeling van Sijtwende, het W4 project in Leidse regio, de herontwikkeling van het tracé van N201 in Aalsmeer en de Omlegging van de A9 in Badhoevedorp (www.bohemen.nl).