Nieuwsbericht Onderhoud Zijlbrug

Gepubliceerd op: 10 juli 2009 00:00

Komend weekend, van 24 - 26 juli, is de Zijlbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en gedeeltelijk voor voetgangers en fieters. 

Weekendafsluiting
In het weekeinde van 24-26 juli is de brug alleen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers en voetgangers is de brug wel begaanbaar. Er worden rij-ijzers en voegovergangen aangebracht.

Omleiding gemotoriseerd verkeer en openbaar vervoer
Het autoverkeer wordt tijdens de weekendafsluiting omgeleid via de Engelendaal - P. Snoepweg - Hoge Rijndijk - Kanaalweg - Voorschoterweg - Churchilllaan - Dr. Lelylaan - Plesmanlaan -Stationsplein - Schipholweg - Willem de Zwijgerlaan. Het openbaar vervoer wordt op de twee vrijdagen vanaf 21.00 uur omgeleid.

Overlast voor omwonenden
In overleg met de gemeenten Leiderdorp, Leiden, Connexxion en de hulpdiensten heeft de provincie gekozen voor een uitvoeringswijze waarbij de werkzaamheden zo snel mogelijk klaar zijn. Dit houdt ook in dat er 24 uur per dag gewerkt wordt. De bewoners die dicht bij de Zijlbrug wonen, ervaren vooral in het eerste weekend geluidsoverlast door het slopen van asfalt en beton, en het aan- en afrijden van het werkverkeer. De provincie is zich terdege bewust van de overlast en biedt bij voorbaat haar excuses aan.

Reserveweekend
Mochten de werkzaamheden door onvoorziene omstandigheden in de twee weekeinden niet af zijn, dan wordt er in het weekeinde van vrijdag 31 juli tot maandag 3 augustus verder gewerkt.