Nieuwsbericht Ondernemersdesk voor en door ondernemers

Gepubliceerd op: 30 maart 2021 17:45

Het zijn zware tijden voor ondernemers. Ondanks de steunpakketten vanuit de Rijksoverheid en het lokale maatwerk van gemeenten en provincies, redden niet alle ondernemers het om hun bedrijf gezond door de crisis heen te helpen. De gemeente biedt hulp aan bij heroriëntatie. Ondernemers die wonen in de gemeente Leiden, Leiderdorp of Oegstgeest kunnen vanaf dinsdag 30 maart terecht bij de Ondernemersdesk.

De drie gemeenten hebben een Ondernemersdesk opgericht die ondernemers gaat bellen. Hiervoor werken we samen met Mooigematcht. Dit bedrijf zet voor het belteam ZZP'ers uit de regio in die zelf ook zijn getroffen door coronamaatregelen. Zij bespreken samen met de ondernemer welke ondersteuning er nodig is om zo goed mogelijk uit de crisis te komen. In overleg melden zij ondernemers aan bij de organisaties die hen verder op weg helpen. Ondernemers kunnen ook zelf naar de Ondernemersdesk bellen voor hulp. Alle ondersteuning wordt gratis aangeboden.

Het gaat dan om:

  • Hulp bij ondernemerschap. Zoals ondersteuning bij het ontwikkelen van een nieuw businessmodel.
  • Ondersteuning bij financiën.
  • Ondersteuning bij psychosociale problematiek.
  • Stoppen met ondernemen en begeleiding naar loondienst.

Meer informatie
Op de website www.leiden.nl/ondernemersdesk staat meer informatie over de Ondernemersdesk en de aanverwante instanties.

Wilt u hulp bij uw heroriëntatie? Stuur dan een terugbelverzoek naar het e-mailadres ondernemersdesk@leiden.nl. In het bericht vermeldt u uw bedrijfsnaam, voor- en achternaam, adres en telefoonnummer. Een medewerker van de ondernemersdesk neemt binnen twee werkdagen contact met u op. Of bel direct met de Ondernemersdesk via telefoonnummer 071 516 7006.

Foto: YouDid

Ondernemersdesk