Nieuwsbericht Ondertekening overeenkomst voor start nieuwbouw Driemasterlocatie

Gepubliceerd op: 07 maart 2019 18:00

Driemaster ondertekening

Woensdag 6 maart 2019 ondertekenden Willem Joosten ( wethouder gemeente Leiderdorp), Marcel Pfaff (directeur Ballast Nedam West) en Chrétien Mommers (directeur-bestuurder Rijnhart Wonen) de exploitatieovereenkomst voor het starten van de bouw van 98 woningen op de Driemasterlocatie. De Driemasterlocatie ligt op de hoek van de Engelendaal en de Vronkenlaan.

De bouw voor deze woningen is een bevestiging van een bijzondere samenwerking tussen de drie partijen. Chrétien Mommers gaf aan dat de bouw van de sociale huurwoningen veel betekent voor Leiderdorp en de huurders van Rijnhart Wonen. Op verzoek van de gemeenteraad  zijn alle woningen voor de huursector, deels voor de laagste inkomens en deels voor de vrije sector huurwoningen met een verwachte huur rond de 900,- per maand. De vrije sector huurwoningen zijn vanuit de huidige behoefte en deels met het oog op de doorstroming in het woonprogramma gekomen. Het project "De Driemaster" past daarmee in de ambitie van de gemeente Leiderdorp. Marcel Pfaff benadrukte de bijzonder samenwerking en Willem Joosten noemde dit project een voorbeeldproject vanuit de participatie met omwonenden.

Woongebouwen De Jonker en De Ridder
Rijnhart Wonen ontwikkelde samen met Ballast Nedam West en Inbo Architecten beide woongebouwen. Woongebouw De Jonker bestaat uit 49 diverse sociale huurwoningen verdeeld over acht woonlagen. In woongebouw De Ridder worden 49 vrije sector huurwoningen gebouwd, verdeeld over negen woonlagen. Beide woontorens liggen aan het water en hebben een robuuste uitstraling. De voorbereiding en realisatie is in handen van Ballast Nedam West. De voorbereidingen voor het bouwrijp maken starten binnen enkele weken. Verwachte oplevering van de woningen is eind 2020.

Duurzaam bouwen
De kwalitatief hoogwaardige appartementen zijn gasloos en worden aangesloten op de stadswarmte van NUON. De gebouwen zonnepanelen op het dak. Door de bouw van deze energiezuinige woningen is Leiderdorp weer een stapje dichterbij haar duurzaamheidsdoelstellingen.

Drukbezochte bewonersavond op 4 december 2018
Op 4 december 2018 konden omwonenden van deze nieuwbouwlocatie al kennis maken met de plannen voor dit nieuwbouwproject. De avond werd drukbezocht en de reacties op de plannen waren positief. Tijdens de avond konden bezoekers de tekeningen zien en hun vragen stellen over de omgeving en verwachtingen over overlast tijdens de bouw.

Belangstelling om hier te wonen?
De oplevering van de woningen is naar verwachting eind 2020.
Belangstellenden voor de vrije sector huurwoningen (woongebouw De Ridder) kunnen zich melden via e-mail op info.bnw@ballast-nedam.nl
De sociale huurwoningen van Rijnhart Wonen (woongebouw De Jonker) worden aangeboden via het regionale woningtoewijzingssysteem https://www.woningnethollandrijnland.nl, binnenkort hureninhollandrijnland.nl. Voorwaarde is dat u op deze website ingeschreven staat als woningzoekende.