Nieuwsbericht Online startbijeenkomst lokale coalitie tegen eenzaamheid

Gepubliceerd op: 03 november 2020 15:45

Om een begin te maken aan het doorbreken van eenzaamheid, organiseren Incluzio Leiderdorp en de gemeente Leiderdorp op 19 november 2020 vanaf 16.00 uur een online startbijeenkomst. Tijdens deze startbijeenkomst willen wij met elkaar kennismaken op een interactieve manier.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 43% van de inwoners in Leiderdorp zich eenzaam voelt en 10% ernstig eenzaam. Eenzaamheid oplossen kan niemand, maar eenzaamheid doorbreken kan iedereen. Met de start van de lokale coalitie tegen eenzaamheid worden organisaties bij elkaar gebracht, initiatieven om eenzaamheid te doorbreken geïnventariseerd en worden nieuwe initiatieven ontwikkeld. Hoe de coalitie eenzaamheid gaat aanpakken, wordt besproken tijdens de online startbijeenkomst. De coalitie tegen eenzaamheid is het samenwerkingsverband tegen eenzaamheid. Het is een krachtige beweging die landelijk en lokaal het verschil maakt om eenzaamheid te verminderen. En vanaf 19 november ook in Leiderdorp actief. Aanmelden kan vanaf nu.

Aanmelden voor de coalitie kan via leiderdorp@incluzio.nl. Na aanmelden ontvangt u een link om online mee te kunnen doen met de startbijeenkomst. Iedereen die mee wil doen is van harte welkom, als inwoner, ondernemer, stichting, sportclub, enz. Samen kunnen we eenzaamheid doorbreken.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Robert van Egmond van Incluzio Leiderdorp via rvegmond@incluzio.nl of via 0683285822.