Nieuwsbericht Ontdek paddenstoelen in Leiderdorp

Gepubliceerd op: 21 oktober 2015 11:45

Voor iedereen die meer wil ontdekken over zwammen en hun leefwijze is er op zondagmiddag 25 oktober een herfstwandeling met dit thema in park De Houtkamp in Leiderdorp. De excursie start om 14.00 uur bij het Milieu Educatief Centrum (MEC) en is leuk voor alle leeftijden.

De wandeling wordt begeleid door gidsen van het IVN regio Leiden. Er wordt actief gespeurd naar paddenstoelen langs de route, maar ook andere opvallende herfstverschijnselen komen aan bod. Het is altijd weer een verrassing om de soms vreemd gevormde zwammen te ontdekken. Sommige hebben opvallende kleuren of geuren. Over veel soorten zijn leuke weetjes te vertellen of zelf te ontdekken, over hun eigenschappen en manier van leven, en waarom ze zo belangrijk zijn. De wandeling duurt (tot) 90 minuten.

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Kinderen die meedoen kunnen een mooie zoekkaart en een button 'paddenstoelenexpert' krijgen. Nog een handige tip: neem een spiegeltje mee om onder de hoedjes van paddenstoelen te gluren. Een loepje kan ook handig zijn.

Het MEC is te vinden in gebouw De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110(e) in Leiderdorp. Meer informatie op www.natuureducatie.nl.