Nieuwsbericht Onthulling nieuwe naam A4-zone en winnaar prijsvraag

Gepubliceerd op: 20 september 2017 11:20

Prijsvraag A4 zone web

Op zaterdag 23 september 2017 onthult burgemeester Laila Driessen om 15.00 uur de nieuwe naam van het gebied dat nu nog de A4-zone wordt genoemd. Zij maakt dan tevens bekend wie de naam heeft bedacht en daarmee winnaar is geworden van de prijsvraag voor een nieuwe naam. Onthulling en prijsuitreiking vinden plaats in het Woonadviescentrum van woonboulevard WOOON, Elisabethhof 20 in Leiderdorp.
U bent van harte welkom!

De A4-zone is het gebied tussen de toekomstige Ikea-locatie en het gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan. Dit gebied heeft uiteenlopende functies, zoals de vitaliteitsboulevard met het Alrijne ziekenhuis, de woonboulevard WOOON-Leiderdorp, kantoren, bedrijven, hotel en horeca. De ondernemers in deze zone werken samen om meer eenheid en samenhang in het gebied te realiseren. Daar hoort een nieuwe naam bij. Ondernemers en eigenaren van WOOON-Leiderdorp, Alrijne Ziekenhuis, McDonald´s, Leiderdorpse Ondernemersvereniging, Bohemen en Gemeente Leiderdorp schreven daarom in mei een prijsvraag uit voor een nieuwe naam.

Inzendingen
Er werden maar liefst 94 namen ingestuurd. Ze werden beoordeeld door een jury. Die bestond uit Laila Driessen (burgemeester van Leiderdorp), Didos van Dam (voorzitter van de Leiderdorpse Ondernemersvereniging) en Coen Zeevenhooven (directeur van communicatiebureau Axioma). Uit alle inzendingen nomineerde de jury 5 namen.
De winnaar van de hoofdprijs, die zaterdag bekend wordt gemaakt, ontvangt naast eeuwige roem een reischeque van 1.000 euro.
Voor de overige vier genomineerden is er een wooncheque ter waarde van 150 euro. Deze cheque wordt op een later moment aan hen uitgereikt.


Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen
Na de prijsuitreiking ondertekenen de ondernemers de intentieverklaring Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen. De ondernemers verklaren daarmee te streven naar een veilige bedrijfsomgeving, vrij van overlast en criminaliteit en te staan voor een schone omgeving. De vereisten van het keurmerk worden opgesteld in nauwe samenwerking met gemeente, politie en brandweer. MKB-Nederland zorgt voor de begeleiding van dit project.