Nieuwsbericht Ontwikkelstrategiekader Oude Rijnzone unaniem vastgesteld

Gepubliceerd op: 30 november 2011 00:00

Het Algemeen Bestuur van de gemeenschappelijke Regeling heeft donderdag 24 november 2011 het eerste Ontwikkelstrategiekader unaniem vastgesteld. De deelnemende partijen hebben de afgelopen jaren gebruikt om de afspraken met betrekking tot het programma, de planning en de financiering van de Oude Rijnzone onderling af te stemmen.

Met de vaststelling van het Ontwikkelstrategiekader, kunnen de gemeenten de nodige vervolgstappen zetten voor de diverse projecten zoals:

  • de verplaatsing van Vliko;
  • de herstructurering van het bedrijventerrein Lage Zijde in Leiderdorp;
  • de revitalisatie van de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude;
  • de herstructurering van de bedrijventerreinen Hoogewaard in Rijnwoude, Rijnhaven in Alphen aan den Rijn en Broekvelden in Bodegraven;
  • de aanleg van een nieuwe oeververbinding over de Oude Rijn tussen Alphen aan den Rijn en Rijnwoude.

De Oude Rijnzone omvat het gebied aan beide zijden van de Oude Rijn tussen de A4 bij Leiden tot de provinciegrens tussen Bodegraven en Woerden. In het project staat centraal de verbetering van de bereikbaarheid, herstructurering van verouderde bedrijfsterreinen en het creƫren van een hoogwaardige en duurzame omgeving voor wonen en werken.

In de gemeenschappelijke Regeling werken de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Leiderdorp, Zoeterwoude, Rijnwoude, Alphen aan den Rijn en Bodegraven-Reeuwijk samen. De gemeente Leiden, het Hoogheemraadschap van Rijnland en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn adviseur van de gemeenschappelijke regeling.

Meer informatie over de Oude Rijnzone vindt u op www.leiderdorp.nl/projecten Oude Rijnzone.