Nieuwsbericht Op ontdekkingstocht in De Houtkamp

Gepubliceerd op: 02 september 2009 00:00

Ben jij ook nieuwsgierig naar al die beestjes in de sloot? Kom dan op zondag 6 september, om 15.00 uur, naar het MEC in De Sterrentuin (sociaal cultureel centrum) om op ontdekkingstocht te gaan in park De Houtkamp.

We gaan met schepnetten en bakjes op jacht naar die vreemde diertjes die in het water leven. Natuurlijk proberen we ook een naam te geven aan al die ‘slootkriebels' zoals de watervlo of de ‘verschrikkelijke' waterschorpioen. En heb je wel eens gehoord van ‘watertomaatje' en het ‘bootsmannetje'?

Leuk is het om ze allemaal zelf te vangen met een netje en dan te bekijken, soms met een vergrootglas. Later kunnen de beestjes dan worden losgelaten in de waterbak in het MEC zodat iedereen ze goed kan zien: hoe ze leven en wat (wie) ze eten.

Van tevoren opgeven is niet nodig en het kost niks, dus... aarzel niet en kom ook! Als je zelf een schepnetje hebt, kan je die natuurlijk ook meenemen.

Natuurpad herfst in de De Houtkamp
Voor wie zelf eens rustig door het park wil lopen en daarbij op zoek wil gaan naar bijzondere bomen, planten, dieren en zwammen, die kan in het MEC het nieuwe herfstnatuurpad krijgen (€0,10). Met behulp van enkele aanwijzingen en een plattegrond kunnen 23 plekjes in het park worden gevonden waar iets te ontdekken is. Het natuurpad is vooral gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar (met begeleiding en uitleg ook vanaf 4 jaar). Het pad is ook te vinden op onze website: www.natuureducatie.nl/speurpaden.html.

Tot ziens in De Houtkamp!