Nieuwsbericht Openbare gebouwen in Leiderdorp gehuld in duisternis

Gepubliceerd op: 27 oktober 2010 00:00

De gemeente Leiderdorp dooft op zaterdag 30 oktober 2010 zoveel mogelijk de verlichting in openbare gebouwen.  Hiermee ondersteunt de gemeente de Nacht van de Nacht; een initiatief van de Provinciale Milieufederatie en de Stichting Natuur en Milieu.

Op de site van de initiatiefnemers staat dat met deze actie aandacht wordt gevraagd voor de schoonheid van de donkere nacht.  De Provinciale Milieufederaties en Stichting natuur en Milieu die deze actie elk jaar op touw zetten, willen hiermee bereiken dat gemeentes en bedrijven permanent beleid gaan voeren waarbij duisternis voorop staat. ,,Niet alleen levert dat een energiebesparing op, het is ook beter voor mens en dier’’, zo is te lezen op de website.

Nederland zou, volgens de organisatoren van de Nacht van de Nacht,  koploper zijn op het gebied van lichtvervuiling. ,,Bij een volkomen duistere nacht is het mogelijk om in Nederland 2500 sterren te zien. Door lichtvervuiling zien we in de steden maximaal 100 sterren’’. Meer informatie is te lezen op http://www.laathetdonkerdonker.nl/.